VOL-VCA: e-learning + examen

Bij werkzaamheden met een verhoogd risico op lichamelijk letsel en materieelschade is de medewerker verplicht om in ieder geval in het bezit te zijn van een geldig VCA-diploma. Afhankelijk van de taken en verantwoordelijkheden moet de medewerker een VCA Basis diploma behalen, VOL-VCA voor operationeel leidinggevenden of VIL-VCU voor uitzendorganisaties. 

DoelgroepOperationele medewerkers (die onder leiding van een operationeel leidinggevende met VOL-VCA werkzaamheden verrichten).
TaalNederlands
CursusduurCa. 6 uur
Pakket12 modules, Oefentoetsen, Digitale naslag & Voorbeeldexamens.
InhoudDeel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden
Deel C: Beheersen van specifieke gevaren
Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties
ExamenHet CBT VCA-examen wordt verzorgd op ruim 50 examenlocaties.  Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. U krijgt maximaal 60 minuten de tijd voor het examen. U dient 2.580 punten (64,5%) te behalen om te slagen.Wij verzorgen de VCA-opleidingen. Het aansluitende VCA-gerelateerde examen wordt door een door het SSVV erkend examenbureau afgenomen.
DiplomaVCA-diploma’s worden geregistreerd in het Centraal Diploma Register VCA (CDR). Iedere cursist die slaagt, ontvangt het VCA-diploma digitaal. Het diploma is 10 jaar geldig. Nederlandse en Belgische VCA-diploma’s zijn gelijkwaardig en in beide landen geldig. Vaak kunt u met uw VCA-diploma ook in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk aan de slag. Het is uiteindelijk uw opdrachtgever die dit bepaalt. In overige landen is het diploma in principe niet geldig.

Inschrijven voor VCA-cursus: