ZZP VOL VCA

Als ZZP-er behoort u over een aantal zaken na te denken. U bent namelijk verantwoordelijk voor de financiële administratie, de inkopen en alle acquisities. Beoefent u als een ZZP-er een gevaarlijk beroep, bijvoorbeeld bouwvakker, schilder of timmerman? Veiligheid zal dan een belangrijk item zijn. VCA helpt u daarbij. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid, en milieu Checklist Aannemers. Met VCA kunt u veiliger werken op risicovolle werkplaatsen. Het is vaak een vereiste van opdrachtgevers. U kunt als ZZP-er een opdracht verliezen indien u geen VCA certificaat heeft.
Er bestaan een aantal vormen van VCA persoonscertificering: Basisveiligheid VCA, VOL VCA en VIL VCU. U komt in aanmerking voor het Basisveiligheid VCA wanneer u tijdens het werk een hoog risico heeft op fysiek letsel en verantwoordelijk wilt omgaan met uw eigen veiligheid. Deze vorm van VCA is voor uitvoerend personeel. Het VOL VCA is van belang als u een leidinggevende functie vervuld en werkt in een omgeving met verhoogd kans op lichamelijk letsel. VOL VCA staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende. Voor ZZP-ers is deze VCA persoonscertificering het belangrijkst. Als ZZP-er dient u het VOL VCA certificaat te behalen. Het VIL VCU is alleen noodzakelijk indien u werkzaam bent als intercedent en leidinggevenden binnen uitzend- of detacheringbureaus.
Naast de persoonscertificering bestaat er ook de bedrijfscertificering. VCA bedrijfscertificering richt zich op de certificering van het gehele bedrijf. Alle operationele medewerkers behoren een VCA diploma te hebben daarbij worden nog tal van maatregelen doorgevoerd ten aan zien van veiligheid. Een ZZP-er heeft met deze vorm van certificering weinig te maken omdat u als zelfstandige werkt.
U kunt het tegen lage prijs uw VCA certificaat halen. U kunt bij VCAdirect inschrijven voor een VCA cursus daarbij zit het VCA examen inbegrepen. De cursus is via het internet. U kunt zelf bepalen wanneer u tijd maakt voor de cursus. Het examen kunt u in korte tijd bij u in de buurt afnemen. Met het VCA certificaat kunt u als ZZP-er veilig werken en nemen uw opdrachtgevers u serieus.