VCA Certificaat

VCA certificaat of VCA diploma

Beide benamingen worden gebruikt voor hetzelfde. Het VCA certificaat of diploma is het document, waarmee u aantoont dat u VCA persoonsgecertificeerd bent volgens de veiligheidseindtermen die de Stichting Samenwerken voor Veiligheid heeft opgesteld. Het is een landelijke opzet en wordt in Nederland tegenwoordig gezien als een belangrijk fundament voor het verkleinen van risico’s op incidenten en lichamelijk letsel.

Bekijk onze online trainingen inclusief examen:

     

Hoe behaalt u het VCA diploma?

Via VCAdirect kunt u eenvoudig een product kiezen om te leren: dit kan een online cursuspakket zijn, een lesboek of een klassikale training. Heeft u zich goed voorbereid? Dan kunt u het examen doen. Nadat u het officiële VCA examen succesvol heeft afgerond, ontvangt u uw persoonlijke certificaat en pas. Hiermee kunt u aantonen dat u over voldoende kennis beschikt om werkzaamheden veilig en volgens de regels uit te voeren. Steeds meer organisaties verwachten van zowel medewerkers als van leveranciers dat zij de VCA certificering op orde hebben.

Welk VCA cursus heb ik nodig?

Het VCA diploma is gekoppeld aan uw werkzaamheden en uw functie. Er zijn verschillende typen VCA: B-VCA ofwel Basisveiligheid VCA, VOL-VCA voor leidinggevenden en VIL-VCU voor medewerkers van een uitzend- of detacheringsbureau.

VCA Certificaat kwijt of pasje kwijt?

Sinds 2009 is het niet langer mogelijk om een duplicaat aan te vragen. VCAdirect wil er uiteraard alles aan doen om u te helpen als u uw certificaat kwijt bent geraakt. Wij kunnen u wel van een pasje voorzien. Neem daarom contact op met onze Customer Support.