VCA Certificaat

VCA certificaat of VCA diploma

Beide benamingen worden gebruikt voor hetzelfde. Het VCA certificaat of diploma is het document, waarmee je aantoont dat je VCA persoonsgecertificeerd bent volgens de veiligheidseindtermen die de Stichting Samenwerken voor Veiligheid heeft opgesteld. Het is een landelijke opzet en wordt in Nederland tegenwoordig gezien als een belangrijk fundament voor het verkleinen van risico’s op incidenten en lichamelijk letsel.

Bekijk onze online trainingen inclusief examen:

     

Hoe behaalt u het VCA diploma?

Via VCAdirect kies je eenvoudig een product om te leren: dit kan een online cursuspakket zijn, een lesboek of een klassikale training. Ben je goed voorbereid? Dan ga je het examen maken. Nadat je het officiële VCA examen succesvol hebt afgerond, ontvangt je het VCA diploma digitaal. Hiermee toon je aan dat je over voldoende kennis beschikt om werkzaamheden veilig en volgens de regels uit te voeren. Steeds meer organisaties verwachten van zowel medewerkers als van leveranciers dat zij de VCA certificering op orde hebben.

Welk VCA cursus heb ik nodig?

Het VCA diploma is gekoppeld aan jouw werkzaamheden en functie. Er zijn verschillende typen VCA: B-VCA ofwel Basisveiligheid VCA, VOL-VCA voor leidinggevenden en VIL-VCU voor medewerkers van een uitzend- of detacheringsbureau.

VCA Certificaat kwijt of pasje kwijt?

Het pasje en het certificaat worden digitaal aangeboden. Het officiële diploma download u via www.vca-uitslag.nl