Meest gekozen VCA Basis pakketten:

VCA Basis
Online cursus + examen
149.- Excl. BTW
VCA Basis
Klassikale cursus + examen
285,- Excl. BTW
VCA Basis
Examen zonder cursus
84,- Excl. BTW

Meest gekozen VOL VCA pakketten:

VOL VCA
Online cursus + examen
149,- Excl. BTW
VOL VCA
Klassikale cursus + examen
285,- Excl. BTW
VOL VCA
Examen zonder cursus
89,- Excl. BTW

Belangrijke Informatie over het VCA Certificaat

Om het VCA certificaat te verkrijgen, moet je slagen voor het VCA examen. Dit examen test je begrip van cruciale veiligheidsnormen en praktijken. Zodra je slaagt, ontvang je jouw VCA certificaat, dat tien jaar geldig blijft. Het VCA certificaat is een essentiële kwalificatie voor professionals die actief zijn in sectoren waar veiligheid op de werkvloer cruciaal is. Dit certificaat wordt erkend als bewijs van je kennis en vaardigheden met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) op de werkplek. Hieronder vind je meer gedetailleerde informatie over het VCA certificaat en hoe je dit kunt behalen.

Digitale of klassikale voorbereiding:

Onze voorbereidingsmethoden voor het VCA certificaat zijn ontworpen om je op de meest efficiënte wijze te ondersteunen, of je nu de voorkeur geeft aan zelfstudie of gestructureerde lessen:

  1. Online voorbereiding (e-learning): Leer zelfstandig met onze uitgebreide online e-learning modules die video’s, interactieve quizzen en oefenvragen omvatten. Deze modules zijn altijd toegankelijk, waardoor je kunt leren op een moment dat het jou uitkomt.
  2. Klassikale voorbereiding: Voor diegenen die de voorkeur geven aan persoonlijk contact en interactieve leerervaringen, bieden onze klassikale voorbereidingssessies directe interactie met ervaren instructeurs. Deze sessies zijn ideaal voor het versterken van je kennis door middel van praktische oefeningen en groepsdiscussies.

Wie heeft het VCA Certificaat nodig?

Het VCA certificaat is gericht op diverse groepen binnen de arbeidsmarkt, waaronder:

  • Uitvoerende werknemers: Voor hen die direct betrokken zijn bij operationele activiteiten en regelmatig geconfronteerd worden met veiligheidsrisico’s.
  • Operationeel leidinggevenden en ZZP’ers: Voor professionals die de verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid van zowel zichzelf als hun team.
  • Intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisaties: Deze groep zorgt ervoor dat uitgezonden personeel werkt volgens veiligheidsnormen en -procedures.

Registratie en geldigheid van het certificaat:

Elk behaald VCA certificaat wordt geregistreerd in het Centraal Diploma Register VCA (CDR) en in je persoonlijk profiel, van waaruit het tevens te downloaden is via officiële portals zoals www.vca-uitslag.nl.