VCA Gecertificeerd

Belangrijk:
Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van bijeenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020.

Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Begin alvast met thuis met leren en bestel uw e-learning cursuspakket voor € 99,-. Beschikbaar voor B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU.

Bekijk training en bestel direct

VCA persoonscertificering heeft als doel dat u veilig kunt werken in een werkomgeving met een verhoogd risico op ongevallen. De VCA norm is in het leven geroepen om de veiligheidsbewustzijn tijdens werkzaamheden te vergroten en het arbeidsongevallen terug te dringen. VCA gecertificeerd zijn heeft als voordeel dat u bewust bent van gevaarlijke werksituaties en daarop kunt inspelen door een veiligere werkomgeving te creëren voor uzelf of collega’s. In sectoren zoals de bouw komen regelmatig ongelukken voor vanwege de risico’s die de bouwwerkplaats met zich meebrengt. Voor deze gevaarlijke werksituaties is VCA gecertificeerd zijn verstandig om de veiligheid van u en uw collega’s te waarborgen.

VCA Persoons gecertificeerd zijn of bedrijfscertificering

VCA gecertificeerd zijn is mogelijk door persoonscertificering of bedrijfscertificering. Bij de persoonscertificering wordt een onderscheid gemaakt in drie soorten VCA persoonscertificeringen: B-VCA, VOL-VCA voor leidinggevenden en VIL-VCU voor uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Al deze varianten hebben een geldigheid van tien jaar. Om het VCA diploma te halen moet u een examen afleggen. Het VCA examen is een officieel landelijk examen. Indien u geslaagd bent voor het examen ontvangt u een VCA diploma en een pas. Dit diploma mag u aan niemand afstaan. Als uw werkgever of opdrachtgever naar het VCA bewijs vraagt, maak dan een kopie van het originele document of pas of verwijs hen naar het CDR: het Centraal Diploma Register.