Bij het opzetten van het VCA systeem nemen wij uw bedrijf als uitgangspunt en niet de norm. U krijgt geen standaard opzet, maar een systeem dat op uw situatie en organisatie is toegespitst. Onze adviseurs zijn bereid net even een stap verder te zetten om het voor u beter te maken.

Voordelen hiervan zijn:

  • Verstoringen op de dagelijkse gang van zaken van uw organisatie zijn minimaal. Zowel tijdens de opzet als na het behalen van het certificaat.
  • U krijgt een praktisch, en ook op langere termijn, goed werkbaar systeem. Medewerkers doorgronden dit eenvoudig omdat het herkenbaar is voor wat zij doen in het bedrijf.
  • Het draagvlak voor veilig werken is groter omdat ze het er niet bij hoeven te doen, maar een onderdeel wordt van de dagelijkse routine.
  • Onze taak eindigt niet met het opstellen van het document. Wij assisteren en adviseren bij het invoeren van de VCA eisen.
  • Door uw organisatie centraal te stellen bij het opzetten van het VCA systeem, is het integreren met kwaliteit-(ISO 9001) of milieucertificaten (ISO 14001) erg eenvoudig.

Als u kiest voor een standaard systeem dat niet op uw bedrijf is toegespitst zal de startinvestering iets lager uitvallen. U heeft dan ook niet de intensieve begeleiding en het maatwerk resultaat. Het is belangrijk dat u ook de nadelen hiervan meeweegt. De productiviteit van uw medewerkers zal er in de praktijk meer onder lijden. Daarnaast zal het draagvlak voor veilig werken aanzienlijk kleiner zijn en als een blok aan het been van de medewerkers en de ondernemer gaan hangen.

Uw bedrijf centraal stellen loont!