Het VCA-diploma haal je snel en eenvoudig bij VCAdirect. VCAdirect biedt verschillende vormen van leren. Snel je VCA-diploma halen? Met één van de online VCA-trainingen start je direct met leren en kies je tijdens het boeken alvast een examenmoment uit. Dit is de snelste methode om het VCA-diploma te halen.

Alle online VCA-cursuspakketten voldoen aan de laatste eindtermen waardoor je zeker snel kunt slagen. Volg de interactieve leermodules, maak oefentoetsen en de proefexamens. Zo ben je gped voorbereid op het VCA-examen. Ervaar de allergrootste flexibiliteit om zelf te bepalen waar en wanneer je leert. Ons slagingspercentage is enorm hoog: vrijwel iedereen die op een dergelijke manier leert, slaagt in 1 keer.

Na het behalen van het VCA-examen kun je aantonen dat je veilig kunt werken volgens de VCA-norm. Opdrachtgevers kunnen dit eisen en vragen in sommige gevallen het diploma te laten zien. Wij geven het diploma digitaal uit zodat je deze altijd binnen handbereik hebt.

Welk VCA-diploma heb ik nodig?

Je kiest een VCA-cursus afhankelijk van je werkzaamheden en verantwoordelijkheden. VCA Basis (B-VCA) is voor uitvoerende medewerkers, VOL-VCA voor operationeel leidinggevenden en hoofdaannemers, VIL-VCU voor uitzendorganisaties. Overleg altijd met de werkgever of opdrachtgever welk VCA-diploma je nodig hebt.

Bekijk onze online trainingen inclusief examen:

     

VCA-certificaat of VCA-diploma

Beide benamingen worden gebruikt voor hetzelfde. Het VCA-certificaat of -diploma is het document waarmee je kunt aantonen dat je VCA-persoonsgecertificeerd bent volgens de veiligheidseindtermen die de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) heeft opgesteld. Het is een landelijke opzet en wordt in Nederland tegenwoordig gezien als een belangrijk fundament voor het verkleinen van risico’s op incidenten en lichamelijk letsel.