VCA Cursus

Bij VCAdirect weten wij hoe belangrijk veiligheidscertificering is voor organisaties en personen. Daarom bieden wij de VCA cursus aan in verschillende talen, vormen en typen aan. Zo kunnen wij voldoen aan iedere wens. Naast een boek met examen, klassikale VCA trainingen met examen, zijn wij al meer dan 12 jaar bezig met online veiligheidscursuspakketten: e-learning.

Wij ontwikkelen alles zelf in eigen huis met onze eigen medewerkers zoals ervaren vormgevers, inhoudsdeskundigen, conceptontwikkelaars en software ontwikkelaars. Ieder jaar worden alle typen VCA e-learning cursuspakketten doorlopen en inhoudelijk aangepast waar nodig. Dit geldt uiteraard ook voor de techniek: u moet lekker op de bank kunnen leren met een laptop of tablet op schoot.

Het e-learning VCA cursuspakket bestaat uit:

  • 14 interactieve leermodules
  • Oefentoetsvragen
  • Digitaal naslagwerk
  • Het laatst gepubliceerde proefexamen
  • En een onafhankelijk CBT-examen

De VCA e-learning cursusmodules kunt u direct volgen. Het VCA examen wordt individueel afgenomen in meer dan 40 locaties door Nederland. U kunt snel en simpel het officiële VCA diploma halen.

De online VCA cursus is beschikbaar in de volgende talen:

  • VCA Basis in het Nederlands, Engels en Pools (binnenkort ook beschikbaar in het Duits)
  • VCA VOL in het Nederlands en Engels.
  • VIL VCU in het Nederlands en Engels.

Als u direct betaald in het inschrijfformulier kunt u direct starten met leren. U hebt direct toegang tot het volledige gekozen pakket.

VCA cursus

Kijk hieronder welke cursus het beste bij u past.

B-VCA cursus voor uitvoerend personeel
Het B-VCA Basisveiligheid online cursuspakket of de 1-daagse klassikale B-VCA cursus van VCAdirect is geschikt voor medewerkers met uitvoerende operationele taken. U leert de risico’s te herkennen op het werk, wat te doen en te gebruiken tijdens het werk, hoe uw gedrag aan te passen aan de situatie.

VOL-VCA, cursus voor operationeel leidinggevenden
VOL-VCA voor leidinggevenden online cursuspakket of de 1 daagse klassikale VOL-VCA cursus is speciaal ontwikkeld om leiding te kunnen geven in het kader van veilig werken. Als leidinggevende of hoofdaannemer voldoet een B-VCA certificaat niet. Het VOL-VCA certificaat dient u te bezitten. ZZP’ers vallen hier ook onder. De online VOL-VCA cursus begeleidt u stap voor stap om verantwoordelijk om te kunnen gaan met risico’s en hoe hierop te anticiperen naar uw team. Ook leert u de Arbowetgeving kennen waar het gaat om veilig werken. Uiteraard is de leidinggevende ook medewerker en moet hij of zij ook deze inhoud kennen.

VIL-VCU. cursus voor de uitzendbranche
VIL-VCU voor intercedenten en leidinggevenden binnen de uitzendbranche moeten meer weten hoe een uitzendkracht instructies moet krijgen bij risicovolle werken bij VCA gecertificeerde opdrachtgevers. Als u werkt bij een uitzend- of detacheringbureau die VCU gecertificeerd is, bent u verplicht het VIL-VCU examen te doen.