Inschrijven voor VCA cursus

Kies jouw cursus:

Of je nu de voorkeur geeft aan een online cursus, klassikale cursus of een studie met een lesboek, elke VCA cursus is inclusief examen. Kies hieronder de VCA cursus die past bij jouw behoeften en schema:

Online cursus + examen:       

         

Klassikale cursus + examen: 

         

Lesboek + examen: 

         

 

Wat kost een VCA cursus?

Investeren in een VCA cursus is een belangrijke stap in het bevorderen van veiligheid en professionele groei binnen de industrie. Hieronder vind je informatie over de kosten van onze VCA cursussen, inclusief het VCA examen, om je te helpen de juiste keuze te maken die past bij jouw behoeften en budget.

  • Online cursus + examen: B-VCA (Basis) en VOL VCA kosten €149.
  • Klassikale cursus + examen: B-VCA (Basis) en VOL VCA kosten €285.
  • Lesboek + examen: B-VCA (Basis) en VOL VCA kosten €159.

De kosten van een VCA cursus zijn een belangrijke overweging, maar ze vertegenwoordigen een investering in je toekomst, je vaardigheden en de veiligheid op de werkplek. Denk goed na over wat het beste past bij jouw leerstijl en professionele doelen en vergeet niet dat de waarde van de cursus verder gaat dan de prijs alleen. Jouw succes en veiligheid zijn onze topprioriteit!

VCA Cursus afleggen

Praktische Informatie over de VCA Cursus

Onze VCA cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs met jarenlange ervaring in de industrie. Elk cursusmateriaal is ontworpen om je niet alleen te helpen slagen voor het VCA examen, maar ook om je begrip van veiligheidsmaatregelen en risicobeheer op de werkvloer te verdiepen. Hieronder vind je meer gedetailleerde informatie over wat je kunt verwachten:

Online Cursus: De online VCA cursus biedt je de flexibiliteit om te leren in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt. De digitale modules bevatten video’s, quizzen en oefenvragen om je voor te bereiden op het examen. Je hebt ook toegang tot online ondersteuning van onze instructeurs, voor het geval je vragen hebt.

Klassikale Cursus: Als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele leeromgeving, bieden onze klassikale VCA cursussen de mogelijkheid om face-to-face te leren van onze ervaren instructeurs. Je zult genieten van interactieve lessen, praktische oefeningen en directe feedback om je vertrouwen en kennis te vergroten.

Lesboek: Voor diegenen die de voorkeur geven aan zelfstudie, is ons VCA lesboek de ideale keuze. Het bevat alle benodigde informatie en oefenmateriaal om je voor te bereiden op het examen, en je kunt het in je eigen tijd en tempo bestuderen.

Examen: Het VCA examen is inbegrepen in elke cursusoptie en wordt afgenomen in een gecontroleerde en professionele omgeving. Onze examens zijn ontworpen om je kennis van veiligheidsvoorschriften en beste praktijken te toetsen en je ontvangt een officieel certificaat bij het slagen.

Online en klassikale VCA Cursus

Wie moet een VCA cursus volgen?

Het VCA systeem is gericht op drie specifieke groepen in de arbeidsmarkt: uitvoerende werknemers, operationeel leidinggevenden of ZZP’ers en intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisaties.

VCA Basis cursus: uitvoerende werknemers

Uitvoerende werknemers werken vaak in de frontlinie waar veiligheidsrisico’s het grootst zijn. Voor hen is de VCA Basis-cursus bedoeld. Deze cursus zorgt ervoor dat ze bekend raken met de fundamentele veiligheidsnormen en -procedures die hen zullen helpen om zichzelf en hun collega’s veilig te houden. Het is gericht op mensen die regelmatig in contact komen met potentieel gevaarlijke situaties of materialen en biedt een gedegen basis in veiligheidsbewustzijn en praktische vaardigheden.

VOL VCA cursus: leidinggevenden en ZZP’ers

Operationeel leidinggevenden en ZZP’ers hebben vaak extra verantwoordelijkheden omdat ze niet alleen voor hun eigen veiligheid moeten zorgen, maar ook voor die van de mensen onder hun leiding. Voor deze groep is de VCA VOL-cursus bedoeld. Deze cursus gaat dieper in op kwesties rond veiligheidsbeheer en -leiderschap en biedt een uitgebreid begrip van de organisatorische aspecten van veilig werken.

VCAdirect is onderdeel van PlusPort by Visma

VCAdirect is onderdeel van PlusPort by Visma. Benieuwd wat PlusPort je nog meer kan bieden? Bezoek onze website voor meer informatie over onze uitgebreide aanbod aan cursussen en examens. Wij staan klaar om je te helpen je professionele doelen te bereiken.