In sommige gevallen is het een goed idee om te kiezen voor een gesproken VCA-examen. Bijvoorbeeld in het geval van dyslexie. VCAdirect biedt de mogelijkheid kandidaten te laten deelnemen aan een VCA-voorleesexamen. Alleen het examen voor VCA Basis is te boeken als voorleesexamen.

Het voorleesexamen toont altijd 1 vraag per scherm. De tekst van het examen wordt door de computer voorgelezen. Kandidaten kunnen dit net zo vaak als zij nodig vinden voor laten lezen. Je kunt de tekst met bijbehorende meerkeuzeantwoorden op het scherm vergroten. Een kandidaat legt deze VCA-examens af op een desktop of tablet. Met dit VCA-voorleesexamen zijn beperkingen in lezen niet langer een beperking voor het behalen van het VCA-diploma. Het voorleesexamen is alleen mogelijk voor VCA Basis (B-VCA) en het examen duurt 75 minuten.

Ook is het mogelijk een voorleesexamen alleen voor jou te organiseren, je zit dan niet in een groep. In dit geval is sprake van een individueel voorleesexamen. Voor een individueel voorleesexamen betaal je € 300,00 excl. btw. De examenuitslag wordt direct bekend gemaakt. Indien geslaagd krijg je direct het persoonlijke VCA-diploma mee.

Prijzen

Het VCA-voorleesexamen is los of in combinatie met e-learning te boeken. Aanmelden kan via de knop ‘Direct inschrijven’. De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

VCA Basis (B-VCA): e-learning en voorleesexamen € 159,00
VCA Basis (B-VCA): los voorleesexamen € 89,00