VCA Proefexamen

Belangrijk:

Vanaf heden kunnen VCA-examens weer met 20 kandidaten per examinator plaatsvinden. Dit betekent dat onze open examenkalender voor VCA dus weer normaal wordt met 20 kandidaten per keer. Alle overige Corona adviezen blijven onverminderd van kracht, zoals omschreven in het Coronaprotocol met aanbevelingen, waarbij het hygiënisch schoonhouden van examenplekken en het ventileren van examenruimten extra aandacht krijgt.

Als extra service van VCA direct ontvangt iedere kandidaat twee proefexamens. Na de boeking ontvangt de kandidaat een mail met persoonlijke inloggegevens naar de kandidaat zijn account in ons leersysteem.

Er zijn twee verschillende voorbeeldexamens ontwikkeld, één zoals de SSVV deze beschikbaar heeft gesteld (het voorbeeldexamen met hierin 40 vragen) en een eigen ontwikkeld voorbeeldexamen. Doel is dat de methodiek wordt begrepen. De voorbeeldexamens bestaan uit meerkeuze, matrix, rangschik, meervoudige antwoorden en matching vragen.

De proefexamens geven een beeld hoe een VCA examen eruitziet. De proefexamens zijn niet bedoeld om VCA-kennis mee te testen. De juiste antwoorden worden daarom niet getoond.

Naast de Nederlands en Engelstalige examens bieden wij nog meer examentalen aan.
Deze talen worden aangeboden als los examen zonder volledige studie. Als extra service zijn er bij de volgende talen wel twee oefenexamens beschikbaar: Pools, Duits, Spaans, Frans, Portugees, Turks en Roemeens.

Welk VCA diploma heb ik nodig?

Het VCA diploma is gekoppeld aan uw werkzaamheden en uw functie. Er zijn verschillende typen VCA: B-VCA ofwel Basisveiligheid VCA, VOL-VCA voor leidinggevenden en VIL-VCU voor medewerkers van een uitzend- of detacheringsbureau. Overleg altijd met uw werkgever of opdrachtgever welk VCA diploma u nodig heeft.

Bekijk onze online trainingen inclusief examen: